Naon wisata Ha Long patut ngalaman? - Diropéa Juli 7

Ha Long nyaéta hiji kota basisir di propinsi Quang Ninh. Ha Long henteu ngan ukur gaduh bentang teluk anu indah, guha sareng gunung, tapi ogé ngahijikeun seueur kompleks wisata modern, mewah sareng kelas luhur di nagara éta. Ayeuna, kota basisir ieu jadi surga wisata pikeun wisatawan domestik jeung mancanagara. Janten, naon anu aya pikeun ngalaman di dieu? Panggihan sareng Tripmap.vn dina tulisan di handap ieu.

Di manakah lokasi Ha Long?

Naon wisata Ha Long patut ngalaman? - Diropéa Juli 7
Ha Long - kota warni.

 

Éta kota sentral anu paling maju di propinsi Quang Ninh, ayana di kalér-wétaneun Vietnam. Ieu ngora, dinamis, kota paling hirup di nagara éta. Di kiduleun kota, watesna Teluk Ha Long, ngabogaan teluk 50km-lila sapanjang basisir, sajaba ti éta, wates jeung distrik Cat Hai jeung kota Hai Phong. Kalér Kota Ha Long Watesan propinsi Bac Giang, kota Cam Pha di Wétan sareng kota Uong Bi sareng kota Quang Yen di Kulon.

Kumaha carana angkat ka Ha Long sareng ngalih ka Ha Long?

Naon wisata Ha Long patut ngalaman? - Diropéa Juli 7
Ngajalajah bay peuting téh leuwih ti seru

 

Ha Long mangrupikeun kota wisata sareng pusat lalu lintas penting di daérah Kalér. Ku alatan éta, lalu lintas jalan, jalan cai atanapi karéta api maju pisan. Propinsi kalér bisa ngahontal Ha Long ku mobil atawa karéta, sedengkeun propinsi kidul bisa datang ka dieu ku hawa.

Perjalanan ti Hanoi ka Ha Long

Upami anjeun asalna ti Hanoi, aya seueur cara anu gampang sareng gancang pikeun ngarambat ka Ha Long ku seueur cara

Otomatis jeung Moto

Perjalanan jalan ku motor atanapi mobil ti Hanoi ka Ha Long tiasa nyandak 3 jam sapanjang rute Hanoi - Bac Ninh - Ha Long kalayan 3 rute:

  • Rute 165 km: Hanoi - Jalan Raya 5B - Pelabuhan Dinh Vu (Hai Phong) - Jalan Raya Hai Phong - Ha Long (jalur anu paling hemat waktos)
  • Rute 155 km: Hanoi (jalan 5) – garpu Sai Dong (10km) => Sai Dong (jalan 1) – Bac Ninh (23km) => Bac Ninh (jalan 18) – Pha Lai – Chi Linh – Dong Trieu – Uong Bi – Ha Long ( 122 km).
  • Rute 160 km: Hanoi (jalan bandara Noi Bai) - Bac Ninh (32km) => Pindah ka Jalan Raya Nasional 18A ka Pha Lai - Sao Do - Dong Trieu - Uong Bi => Ha Long.

Palatih

Pikeun mastikeun kasalametan sareng kaséhatan, ngahémat artos, iinditan ku beus mangrupikeun solusi anu pangsaéna. Beus ti stasion beus My Dinh sareng Luong Yen ka Ha Long biasana angkat jam 6 énjing, anu terakhir jam 5 sonten. Perjalanan ieu ogé butuh ngeunaan 3-4 jam. Beus bakal dipisahkeun ti 5 dugi ka 15 menit, turun di darmaga Bai Chay di Ha Long. Harga tiket kanggo korsi sakitar 100.000 VND/jalma, sedengkeun korsi sare turun naek 200.000 VND/jalma.

Karéta api

Upami anjeun resep ngalaman karéta, anjeun tiasa milih karéta Ha Long Express ti stasion Gia Lam, dugi ka stasion Ha Long kirang langkung 5 jam sakitar 100.000 VND / jalma / jalan.

Pindah ku turang Ha Long

Lamun datang ka Ha Long ku wisata, anjeun sagemblengna assured sareng nyaman sabab sagalana boga jasa perjalanan keur ngitung biaya na pakét pikeun anjeun. Anjeun ngan perlu mawa ransel perjalanan Anjeun.

Kumaha ngarambat ti propinsi kidul ka Ha Long

Kusabab jarakna, anjeun kedah milih ngarambat ku pesawat, mobil, beus atanapi karéta. Nanging, anjeun ogé kedah ngarambat sababaraha tahapan pikeun ngahontal Ha Long.

Mobil / panumpang

Upami anjeun teu gaduh mobil sorangan, perjalanan ku beus ogé aman pisan. Ieu cara pikeun ngalaman sagala kaéndahan jalan ti Kidul ka Kalér. Perjalanan ieu panjangna sakitar 1721km sareng peryogi 33 jam.

Pesawat

Ti Kota Ho Chi Minh, anjeun tiasa ngapung ka Bandara Noi Bai di Hanoi atanapi Bandara Cat Bi (Hai Phong) sareng jalan anu paling pondok nyaéta Bandara Van Don di Quang Ninh. Tur Ha Long ti Kota Ho Chi Minh ogé nuturkeun rute penerbangan, anu paling saeutik waktos perjalanan.

Tapi dina pamanggih kuring, balik Hạ Long Anjeun kudu indit ka Hanoi bakal titik awal Tur Ha Long atawa rental mobil panggampangna.
1. Rute hiber ti kota. Kota Ho Chi Minh ka Hanoi mangrupikeun anu paling, ongkosna murah masihan anjeun seueur pilihan tina segi waktos.
2. Tur poean ka Ha Long, pausahaan perjalanan di Hanoi ngajalankeun sapanjang taun. Pangmurahna. Palayanan stabil.
3. Lamun balik deui ka Hanoi, Anjeun bisa nyambung tur séjén leuwih gampang.

Karéta api

Upami anjeun naek karéta, anjeun kedah angkat ka stasion Gia Lam (Hanoi) teras teras ka stasion Ha Long.

Pindah di Ha Long

Kedah disebatkeun yén pindah di Ha Long pisan merenah sareng rupa-rupa kendaraan sapertos sumbu, taksi motor, Grabbike, Grabcar, beus atanapi nyéwa motor nyalira upami anjeun resep langkung kanyamanan. Lamun balik on pesiar atawa didatangan bay, Anjeun tiasa nyandak pesiar a, seaplane, sarta pasti anjeun bakal boga pangalaman memorable.

Naon usum pangalusna pikeun ngarambat ka Ha Long?

Naon wisata Ha Long patut ngalaman? - Diropéa Juli 7
Autumn Ha Long Bay geulis pisan

 

Cuaca Ha Long ogé ngawengku 4 musim, tapi alatan pangaruh cuaca laut, iklim leuwih hampang, utamana usum tiis (ti Nopémber nepi ka Maret) jeung usum panas (April nepi ka Oktober).

April - Juni

Nalika Ha Long paling rame, wisatawan Vietnam datang ka dieu pikeun senang-senang, ngojay, sareng ngarambat.

Juli - Agustus

Cuaca di Ha Long pisan ribut, laut kasar, jadi Ha Long kosong pisan, jadi teu dianjurkeun datang dina waktu ieu.

April - Juni

Ieu wayah pangalusna pikeun datang ka Ha Long pikeun senang. Wanci ieu panonpoe masih keneh endah, langit herang, suhuna can turun teuing, jadi masih keneh bisa ngojay di laut. Bulan-bulan ieu henteu deui usum panas - usum nalika anggota kulawarga seueur istirahat, janten sémah kirang. Upami anjeun henteu resep rame teuing, anjeun tiasa angkat dina waktos ieu.

April - Juni

Kusabab hawa tiis, wisatawan ngan datang ka dieu pikeun senang-senang, ngahibur sareng nganjang ka tempat-tempat di daratan.

Dimana Ha Long kudu indit maén?

Naon wisata Ha Long patut ngalaman? - Diropéa Juli 7
Anjog ka Ha Long - manggihan Dolphin Palace

Ha Long henteu ngan metot nganjang ku warisan alam Ha Long Bay, tapi ogé kasohor loba kompléx hiburan sarta loba karya modern, unik jeung novel pikeun delight datang sarta pangalaman, Ngajalajah terasrasakeun.

wewengkon Bai Chay

Tempat anu sigana paling narik wisatawan nyaéta pantai Bai Chay. Ieu mangrupikeun pantai buatan panggedéna sareng paling indah di Quang Ninh kalayan pantai pasir anu panjangna langkung ti 500m sareng lega 100m. Tempat ieu ngagaduhan iklim seger kalayan perencanaan usum panas

Modern, lanté sinkron, nyadiakeun rupa-rupa layanan hiburan. Khususna, Bai Chay Bridge - karaton Ha Long mangrupikeun salah sahiji titik pamariksaan anu luar biasa pikeun nonoman. Babarengan jeung kompléks hiburan Sun Dunya

kompléks Ha Long Park Sun Dunya nawarkeun datang loba pilihan: Naga Park - kaasup kaulinan petualangan, kaulinan thrilling; taman cai Cyclone Bay, taman hiburan Ba ​​Deo

Diwangun dina arsitéktur gaya Jepang kalayan roda panonpoé, pantai jieunan Sun World, Dahareun jeung balanja aréa. geus nyumbang ka nyieun sorot a, promosi kagiatan ngembangkeun multi-pariwisata

jadwal pikeun tempat ieu.

Panonpoé Dunya Ha Long taman

Ieu mangrupikeun kompleks taman hiburan anu ageung, modern, kelas dunya kalayan seueur hiburan anu béda pikeun sagala umur. Kombinasi Sun World Ha Long ngawengku 2 wewengkon utama: wewengkon hiburan basisir jeung taman hiburan

maén dina luhureun Ba Deo, dua wewengkon ieu disambungkeun ku laut-pameuntasan sistem mobil kabel unik disebut Mobil Kabel Ratu.

The Sun World kompléks nawarkeun datang loba pilihan: Naga Park - kaasup kaulinan petualangan, kaulinan thrilling; taman cai Vortex Bay, Ba Deo taman hiburan diwangun dina arsitektur Jepang-gaya jeung kabayang panonpoé, pantai jieunan Sun Dunya, Dahareun - balanja aréa.

Ha Long Kota Tua Jakarta

Kalawan arsitéktur unik tur hipu, simulating arsitéktur kuna di Hoi An jeung Hanoi, eta mangrupakeun tempat nu metot jalma ngora pikeun pariksa-di na hirup virtual. Datang ka dieu, anjeun sigana leungit antara Hoi An sareng Hanoi kuno. Lingkungan pisan sibuk ku dua

Frontage rame ku réstoran, toko.

Pasar Peuting Ha Long

Tempatna di Ha Long Marine Boulevard, ieu mangrupikeun tujuan anu paling rame wengi di kota basisir. Kalayan langkung ti 100 lapak ageung sareng alit anu ngajual baju, sapatu, oleh-oleh ka confectionery, seafood khusus ... pasar wengi ieu mangrupikeun tujuan wisatawan domestik sareng asing nalika angkat ka Ha Long.

Teluk Ha Long

Diakuan salaku situs Warisan Alam Dunya sarta milih salaku salah sahiji Anyar 7 Kaajaiban Alam Dunya, Ha Long Bay mangrupakeun fokus unggal wisata nalika datang ka dieu. Mibanda kaéndahan cai jeung langit, tetempoan téh kawas hiji fairyland kalawan ratusan pulo batu badag sarta leutik, hiji kompléks guha stalaktit kapur gaib. Sémah anu datang ka dieu pikeun ngarasakeun bisa milih ti wisata pesiar Halong Beurang, atawa sapeuting cruises on Ha Long Bay pisan metot.

Gua Reuwas

Ieu teh guha kawentar tur geulis di Ha Long Bay. Ngaliwatan 100 léngkah batu, sémah bakal ngarasakeun pamandangan dongeng di guha. Stalaktit masif, rupa-rupa bentuk aneh anu ngagurilap dina lampu warna-warni. Bagian jero guha disebut 'taman karajaan', dimana anjeun tiasa ningali hiji situ transparan ka handap, kalayan rupa-rupa flora jeung fauna.

Gua Dau Go

Ieu guha kapur panggedéna di teluk warisan, bobogohan deui 2 juta taun. Ieu tempat miboga sistem stalaktit nu bisa ngarobah warna hérang lamun mantulkeun panonpoé

Ieu guha batu kapur panggedena di Ha Long, dating deui 2 juta taun. Kalawan sistem stalaktit nu bisa ngarobah warna sparkling lamun reflecting panonpoé, pamandangan pisan fanciful, misterius sarta enchanting.

Gua Luon

Tempatna di Pulo Bo Hon, bentukna sapertos batu kerung anu bentukna busur, di jerona aya danau bulao dina warna giok, mulus sapertos eunteung. Kagiatan anu paling pikaresepeun di dieu nyaéta kayaking ngalangkungan guha pikeun muji stalaktit magis tina bentuk sareng ukuran anu béda-béda, diciptakeun salami jutaan taun.

Gua Thien Cung

Tempatna caket guha Dau Go, guha Thien Cung mangrupikeun guha anu paling indah anu dibuka pikeun sémah nalika wisata Teluk Halong. Guha nu legana ampir 10.000m2, mibanda struktur kompléks, dibagi kana loba tingkatan, loba compartments kalawan siling tinggi na lega sarta tembok. Pamandangan di guha anu endah pisan siga tempat ngambang anu seueur stalaktit sareng stalagmit, ku kituna dingaranan guha Thien Cung.

kampung nelayan Cua Van

Ieu mangrupikeun kampung pamayang tradisional anu pangkolotna sareng paling kasohor di propinsi ieu, padet, ngabentuk désa ngambang di tengah laut, ngambang dina cai. Datang ka dieu, datang bisa ngajajah kahirupan pamayang lokal kalayan kagiatan fishing jeung akuakultur.

Pulo Quan Lan

Lokasina di Teluk Bai Tu Long, miboga legana kira-kira 11km2. Ieu mangrupikeun salah sahiji pulo anu masih ngajaga kaéndahan alam liar anu alami. Ku alatan éta, aya loba wisatawan ngora anu resep datang ka dieu pikeun ngarasakeun, ngajajah tur ngadatangan titilar candi, imah komunal, shrines ogé kahirupan warga lokal di Pulo Jawa.

Co ka pulo

Legana kira-kira 47,3km2, kaasup 50 pulo gedé jeung leutik. Tempat ieu katelah mutiara héjo éndah Ha Long. Unggal taun, Co To sok narik sajumlah ageung wisatawan domestik sareng asing ka Ha Long pikeun sumping sareng bersantai.

Pamandangan alam di pulo ieu pisan puitis, lamunan tapi sarua idyllic. Pantai biru, kalayan awan bodas, cahaya panonpoe emas, keusik bodas halus ... sadayana bakal mawa datang ka neuleumkeun diri di alam, nyoplokkeun worries tina kahirupan ribut.

Tuan Chau Island

Disebut pulo mutiara surga, Tuan Chau mangrupikeun tujuan anu saé pikeun wisatawan. Nyangking tampilan énggal anu elegan pisan, méwah, modéren tapi sami-sami lemah lembut sareng sepi. Co Pikeun narik rébuan wisatawan pikeun senang, ngojay, sightsee, bersantai ogé ngarasakeun loba jasa-kelas tinggi on laut, ngarasakeun loba pikaresepeun, program hiburan unik tur anyar.

Cai Bau Pagoda

Cai Bau Pagoda Éta diwangun dina pondasi kuil kuno anu disebut Phuc Linh Tu langkung ti 700 taun ka pengker. Mibanda arsitéktur unik, eta nempatan posisi prima nalika tonggong téh condong kana gunung, nyanghareup laut. Cai Bau Pagoda diibaratkeun lukisan cat cai anu menawan. Di dinya, sémah bakal ngarasakeun katengtreman, katenangan, jeung katenangan.

Naon anu nikmat ngeunaan Spésialisasi Ha Long?

Cumi gulungan jajan - piring nikmat teu sono lamun datang ka Ha Long

Kue gulung cumi: Banh cuon ngeusi daging, ceuli kai atawa gulungan vegetarian seungit didahar kalawan cumi gulungan sarta saos lauk amis tur haseum. Fitur anu paling unik tina piring ieu nyaéta gulungan cumi-cumi kedah ditumbuk ku leungeun, digoréng dina gajih emas; Rasa amis jero cumi-cumi lamun didahar, masih kénéh gumpalan-gumpalan cumi-cumi anu dicampurkeun dina daging lemak.

Laut Sams: Sea sam diolah jadi loba masakan ku cara miraculous, aneh jeung nikmat kayaning sam sam, endog sam, sam salad, sop getih sam, sam goreng jeung sereh jeung cabe. alergi.

Bihun permukaan: Udang permukaan, ogé katelah udang mantis (mantis shrimp), udang disikat mangrupikeun jinis kadaharan laut anu seueur dieksploitasi di perairan Quang Ninh. Beungeut seger digodog salaku kaldu, masihan kaldu rasa amis pisan pikaresepeun. Mangkok bihun sareng luar tina piring utama nyaéta kulit daging anu dikupas, aya ogé udang ngora, cumi atanapi cockerel.

Pangorbanan: mangrupa kadaharan ti laut kawentar di Pulo Quan Lan (Kabupatén Van Don). Sa Sung hirup disumputkeun di pasir, dimana pasang naek na ragrag. Cacing Sa ngabogaan kandungan gizi tinggi, rasa amis euyeub, bisa diolah jadi loba masakan kayaning sage goreng seger jeung bawang bodas, salad , grilled jeung uyah jeung cabé atawa grilled sage garing... Popular jeung wisatawan lamun bade. Pariwisata Ha Long.

Bosen: nyaéta moluska bivalve, wangunna siga kerang tapi awakna kandel, cangkang hideung, loba lapisanna siga ombak sagara. Bosen hirup dina leutak di pantai di suku pulo, anu paling kasohor nyaéta distrik Quang Yen. Bosen dianggap kadaharan anu bergizi, ngabantosan jalma gering gancang pulih. Hidangan tina bosen kalebet: bubur bosen, bosen panggang, bosen masak bayem, bosen anggur ...

Dimana beristirahat nalika iinditan ka Ha Long?

Hạ Panjang pisan dimekarkeun, babarengan jeung fasilitas akomodasi ogé dimekarkeun, mimitian ti homestays, hostels, nepi ka hotél béntang 2-4, atawa villas, resorts. Harga kamar turun naek tina 250.000 VND atanapi langkung gumantung kana daérah anu seueur réstoran, caket tempat wisata atanapi henteu. Upami anjeun mandiri, anjeun tiasa milarian akomodasi dina situs sapertos booking.com, agoda atanapi airbnb.

Di luhur aya sababaraha émbaran umum ngeunaan Ha Long kayaning kumaha datang ka Ha Long, naon geulis di Ha Long atawa naon nikmat dina specialties Ha Long. Miharep informasi ieu mangpaat pikeun anjeun dina lalampahan upcoming anjeun ka Ha Long.

Tulisan patali

Ninggalkeun komentar

Kéngingkeun tulisan énggal gratis tina TRIPMAP.VN

Lebetkeun alamat surélék anjeun teras klik ngalanggan pikeun nampa beja panganyarna ti TRIPMAP.VN