Warisan munggaran nagara anu ditaksir pikeun daya dukung nyaéta Teluk Ha Long

Kapasitas rata-rata tina Teluk Ha Long teu luhur, tapi mindeng aya loba teuing wisatawan kawas Gua Thien Cung, Gua Dau Go, Pulo Anjing Batu, Pulo jago gelut ...

Propinsi Quang Ninh mangrupa unit munggaran di nagara nu ngajak ahli asing pikeun evaluate kapasitas Dunya Warisan Alam Teluk Ha Long pikeun rencana manajemén wisata warisan sustainable. Ieu lengkah anyar, approaching métode manajemén ilmiah, kontrol maksimum dampak négatip manusa sarta ogé komitmen Quang Ninh dina ngamekarkeun pariwisata sustainable pakait sareng konservasi warisan kayaning dewa lokal. Déwa Konvénsi Internasional munggaran pikeun Perlindungan Budaya Dunya sareng Warisan Alam, lahir satengah abad ka tukang di Paris dina 1972.

Teluk Ha Long, warisan anu parantos aya jutaan taun, diakui ku UNESCO salaku warisan alam dunya dua kali dina taun 1994 sareng 2000. Kalayan nilai bentang unikna, Teluk Ha Long mangrupikeun sorotan Teluk Ha Long. . Pariwisata mangrupikeun salah sahiji mesin pertumbuhan ékonomi Quang Ninh.

Unggal taun, Teluk Ha Long ngabagéakeun langkung ti 4 juta sémah, nyumbangkeun sapertilu kana pendapatan pariwisata lokal. Pangwangunan ieu ogé nyababkeun Teluk Ha Long nyanghareupan dampak negatif tina pangwangunan industri, pertambangan, urbanisasi, jasa sareng pariwisata ...

Assoc. Prof Madya Dr Luu The Anh, Diréktur Institut Sumberdaya Alam sareng Lingkungan - Universitas Nasional Hanoi nyarios: "Ha Long Bay mangrupikeun masalah anu paling atra pikeun cai limbah domestik. Kami ngan ukur ngarawat 38% tina total langkung ti 60.000 m3 cai limbah domestik kalayan sakitar 12% tina cai limbah di darat, kalolobaanana dibuang ka teluk. Lingkungan cai ayeuna saling nyambungkeun, ku kituna polusi ku arus basisir tiasa ngalih ka zona inti. Ieu mangrupikeun masalah anu kedah diurus nalika urang ngembangkeun sacara lestari. ”

Nyanghareupan kanyataan éta, Dewan Manajemén Teluk Ha Long ngondang para ahli ti Kiran Consulting Group - unit anu gaduh pangalaman langkung ti 20 taun dina widang analisa, itungan sareng penilaian kapasitas beban di tujuan wisata. . real estate, puseur komérsial, tempat wisata utama di dunya pikeun survey sarta ngamekarkeun proyék pikeun reassess kapasitas Ha Long Bay, pikeun mantuan manajer nyieun pangaluyuan luyu, ngamekarkeun Pariwisata Sustainable. stabil dina mangsa nu bakal datang.

Ngaliwatan studi, kapasitas rata-rata Teluk Ha Long henteu luhur, tapi sering seueur teuing wisatawan sapertos guha Thien Cung, guha Dau Go, pulo Cho Da, pulo Ga Choi. … Kalawan 2.000 sémah dina 1 jam. Ieu, teu ngan nempatkeun tekanan dina tujuan, ngaronjatkeun runtah sarta brings dissatisfaction tina datang, mangaruhan ngembangkeun sustainable tur jangka panjang.

Dr Celal Kaplan, Kiran Consulting Group (AS) ngaharepkeun: "Hal anu paling penting nyaéta gaduh parobihan kawijakan. Manajemén kedah langkung difokuskeun pikeun nyayogikeun solusi palaksanaan anu optimal. Sajaba ti éta, solusi téhnologi diperlukeun, sarta platform terpadu online diperlukeun pikeun hadé ngatur lalulintas datang ka Ha Long Bay. Dina jangka pondok, urang ngajukeun pikeun koordinat jumlah nu datang ka atraksi jeung guha on Ha Long Bay, ulah overcrowding, nu duanana ngaruksak warisan jeung ngajadikeun datang boga pangalaman goréng. .

Pananjung bottlenecks, ahli diusulkeun 5 grup solusi kaasup: Ngawangun sistem manajemen jadwal kapal pesiar; Pangatur waktos nganjang atraksi, zoning on bay, ngamekarkeun sistem palabuan laut, nerapkeun wates dina Jumlah parahu on Ha Long Bay; Nerapkeun manajemén pariwisata pinter jeung propaganda pikeun ngaronjatkeun kasadaran pengunjung ngeunaan perlindungan lingkungan warisan...; Nuju tujuan pangwangunan lestari lingkungan, nyugemakeun kabutuhan pengunjung sareng ngajamin kaharmonisan kapentingan pikeun sadaya pamangku kapentingan.

Bapak Christian Manhart - Kapala Perwakilan UNESCO di Vietnam ngomong yén euweuh rumus baku pikeun ngatur situs warisan, tapi unggal warisan kudu boga strategi jeung métode manajemén sorangan cocog pikeun tiap locality. Penilaian kapasitas bakal ngabantosan lembaga manajemén nagara, pamangku kapentingan sapertos usaha sareng masarakat janten langkung sadar dina ngajagaan warisan umum.

Bapak Christian Manhart nyarios: "Di Vietnam, ieu mangrupikeun warisan munggaran anu ngalaksanakeun penilaian kapasitas. Jigana anjeun kedah janten conto pikeun lokalitas manajemén warisan anu sanés di sakuliah Vietnam pikeun nuturkeun. Jigana urang kedah ngudag pendekatan anu langkung sustainable pikeun ngembangkeun pariwisata di situs warisan alam dunya. Urang kedah ngawatesan pariwisata massal sareng langkung difokuskeun kana kagiatan pariwisata anu ngajaga lingkungan.

Bapak Pham Dinh Huynh, Wakil Kapala Déwan Manajemén Teluk Ha Long, nyatakeun yén masih seueur padamelan anu kedah dilakukeun pikeun tiasa ngokolakeun warisan ku cara ilmiah. Nanging, nalika aya penilaian dasar, éta bakal ngabantosan sistem manajemén nyayogikeun solusi sareng rencana aksi anu cocog pikeun konservasi, promosi nilai-nilai warisan sareng integrasi sareng dunya dina pangwangunan sustainable.

"Kami bakal ngawangun sababaraha kaluaran strategi ieu," saur Huynh. Ieu dadasar, dasar, jeung orientasi pikeun urang ngamekarkeun strategi ngatur jumlah pengunjung, kunjungan atraksi, kagiatan kunjungan, sarta ngamekarkeun respon jeung skenario strategi. strategi pariwisata sustainable, kaasup perencanaan, ngawangun infrastruktur luyu, gaduh mékanisme manajemén jeung monitoring, sarta mastikeun ngalaksanakeun UNSECO Resolusi 44. ”

Ngiring konsultan asing pikeun meunteun daya tahan warisan Teluk Ha Long mangrupikeun pandangan anu lugas, komprehensif sareng léngkah pikeun nyampurnakeun dasar ilmiah sareng praktis pikeun ngokolakeun Teluk Ha Long. manajemén konservasi, eksploitasi warisan, ngembangkeun budaya, pariwisata sustainable, utamana lamun Quang Ninh mawa kaluar transformasi ékonomi tina coklat ka héjo, nyandak pariwisata salaku gaya nyetir jeung widang utama pikeun ngembangkeun. Kahareup./.

Tulisan patali

Ninggalkeun komentar

Kéngingkeun tulisan énggal gratis tina TRIPMAP.VN

Lebetkeun alamat surélék anjeun teras klik ngalanggan pikeun nampa beja panganyarna ti TRIPMAP.VN