Quang Ninh: Solusi pikeun kaluar ti handap sacara spektakuler, pikeun ngaliwat industri pariwisata

Wisatawan ziarah ka Yen Tu puncak suci

Propinsi Quang Ninh terus nargétkeun aliran wisatawan domestik jeung internasional tradisional; nyandak acara budaya utama salaku kasempetan promosi, fokus kana ngembangkeun ékonomi nighttime ... nyieun momentum pikeun ngagancangkeun pariwisata.

Numutkeun statistik Dinas Pariwisata propinsi Quang Ninh, dina opat bulan mimiti 4, Quang Ninh ngabagéakeun ampir 2022 juta sémah. Di mana, 4 libur umum 4/30-4/1, jumlah nu datang ka Quang Ninh 5 robah warna ka warna tina jalma. Daya tarik olahraga di SEA Games 340.000 ogé narik wisatawan ka Quang Ninh. Jumlah ieu naék ka ampir 31 urang dina ahir minggu payun.

Henteu ngan éta, tingkat occupancy di resorts méwah jeung hotél di Quang Ninh on weekends jeung libur nepi ka 90%, sanajan "kaluar kamar". Parahu nyandak wisatawan nganjang sarta méakkeun peuting di Teluk Ha Long dina kaayaan gembleng.

Wisatawan datang ngarambat sarta nyandak poto souvenir di Love Bridge
Wisatawan datang ngarambat sarta nyandak poto souvenir di Love Bridge

Utamana, dina waktos puncak, 5 rute pikeun nganjang ka Warisan Alam Dunya Ha Long Bay ngabagéakeun sakitar 30.000 sémah / dinten. Di mana, aya kira-kira 25.000 pangunjung di tempat wisata anu kasohor sapertos Gua Thien Cung, Gua Dau Go, Pulo Anjing Batu, Pulo jago gelut … Patempatan ieu mindeng overloaded. kalawan ngeunaan 1.600 nepi ka 2.000 datang per jam, kadang nepi ka ampir 3.000 datang.

Numutkeun Bapak Pham Ngoc Thuy - Diréktur Departemen Pariwisata Quang NinhPariwisata Quang Ninh naék deui saatos langkung ti 2 taun "kaluar" kusabab pandémik COVID-19. Aya loba sinergi pikeun pariwisata Quang Ninh, sabab 100% tina titilar Quang Ninh, agama, kapercayaan jeung tempat endah dibuka, mantuan pikeun ngabagéakeun sakabéh aliran jamaah ka ibadah Buddha, diperkirakeun dina leuwih 3. juta jalma. Sedengkeun pikeun produk pariwisata anyar, ilaharna "Night Tours" on Bay, éta pisan pikaresepeun jeung sistem réstoran kapal kalawan laju booking 70-90%.

Numutkeun Bapak Lai Minh Duy - Pupuhu Déwan Direksi, Diréktur Jéndral TST wisata, Quang Ninh mangrupa salah sahiji tujuan pikaresepeun jeung kaunggulan tina segi hawa, laut jeung jalan. Salian ti éta, lokalitas ieu ogé ngagaduhan seueur résor mewah sareng kelas luhur, nyumponan sarat tamu kelas luhur. Ayeuna, usaha henteu ngan ukur mawa palanggan ti Kota Ho Chi Minh ka Quang Ninh tapi ogé tiasa ngamangpaatkeun arah anu sabalikna sabab pasar konsumén di Wétan Kalér ogé poténsial.

Wisatawan ziarah ka Yen Tu puncak suci
Wisatawan ziarah ka Yen Tu puncak suci

Salami 2 taun katukang, sanaos dampak anu ageung tina pandémik COVID-19, Quang Ninh sok narékahan pikeun ngahontal tujuan janten tujuan anu aman. Khususna, Quang Ninh parantos nyandak seueur kaputusan pikeun ngamajukeun industri pariwisata pikeun ngatasi kasusah sareng uih deui kana kamekaran pikeun ngamajukeun kakuatan lokal sareng pulih ékonomi. Salian ti éta, lokalitas di propinsi ogé sakaligus ngaluncurkeun seueur produk anyar sareng pikaresepeun ka pasar, ngabalikeun deui industri pariwisata.

Numutkeun Ibu Phan Thi Le Giang - Kepala Dinas Kabudayaan sareng Olahraga Kabupatén Van Don, éta lokalitas ayeuna museurkeun kana ngembangkeun rupa-rupa jinis sareng kagiatan ékonomi wengi, nyumbang kana ningkatkeun belanja sareng ningkatkeun efisiensi kagiatan pariwisata. Salian ti éta, dibarengan ku inovasi produk pariwisata nu geus aya, Van Don ogé ngamajukeun pangwangunan produk pariwisata anyar nu jadi kakuatan lokalitas saperti wisata résor, wisata spiritual, wisata résor. ékologi, pangalaman perjalanan…

Numutkeun Bapak Ta Vinh Thang - Diréktur Kabudayaan - Pusat Émbaran, Kepala Dinas Kabudayaan sareng Olahraga Kabupaten Tien Yen, Kabupatén parantos ngembangkeun proyék pikeun ngawétkeun identitas budaya nasional anu aya hubunganana sareng pamekaran pariwisata. kaasup proyék restrukturisasi sektor tatanén pakait sareng ngembangkeun pariwisata. Anu jadi dadasar pikeun ngawangun Tien Yen jadi tujuan wisata budaya masarakat anu dijiwai ku jati diri etnis di wewengkon pagunungan Timur Laut. Dina waktos anu sami, éta mangrupikeun pusat utama pikeun eko-pariwisata pertanian sareng eko-pariwisata bakau di Kalér.

Dina 2022, propinsi Quang Ninh boga tujuan pikeun ngabagéakeun antara 9,53 sareng 10 juta wisatawan, kalebet 1,5 juta sémah internasional. Solusi anu Quang Ninh nawiskeun pikeun neraskeun moméntum pertumbuhanana sareng ngahontal tujuan di luhur nyaéta pikeun neraskeun fokus kana wisatawan domestik, dimana fitur énggal nyaéta sémah ti Kidul. Pikeun sémah internasional, propinsi bakal difokuskeun garis nganjang tradisional kaasup: Korea, Taiwan, India; Dina waktos anu sami nyiapkeun kaayaan pikeun ngabagéakeun tamu Cina nalika nagara ngarobih strategi "Nol COVID".

Sajaba ti éta, propinsi Quang Ninh ogé innovated strategi komunikasi jeung aplikasi transformasi digital pikeun ngamajukeun gambar pariwisata Quang Ninh, nyandak acara budaya jeung olahraga utama salaku kasempetan pikeun ngamajukeun pariwisata, utamana .

Theo: Diendandoanhnghiep

Tulisan patali

Ninggalkeun komentar

Kéngingkeun tulisan énggal gratis tina TRIPMAP.VN

Lebetkeun alamat surélék anjeun teras klik ngalanggan pikeun nampa beja panganyarna ti TRIPMAP.VN