Pituduh, rencana wisata di kota. Ha Long, Propinsi Quang Ninh

pangalaman unik

Kagum kana panempoan panorama Ha Long Bay World Wonder ti Sun Wheel!

Detil

Candak poto sareng pariksa-di luar musium anu paling indah sareng ageung di propinsi Quang Ninh

Detil

Meuli kadaharan ti laut di pasar panggedéna di Ha Long, kadaharan ti laut seger bray langsung ti laut.

Detil

Ngalayang dina laju mobil super 105 km/jam dina hawa Ha Long

Detil

Produk kompléks sareng seueur barang hiburan hi-tech

Detil

Bubuka Kota. Ha Long, Propinsi Quang Ninh

Kota basisir Vietnam katelah tempat pikeun manggihan gunung kapur, kaajaiban alam dunya, Ha Long Bay.

Naon anu kudu dipigawé di Ha Long, dimana buka, naon dahar, hotél nu milih? Naha anjeun milih Ha Long salaku tujuan liburan anjeun? Kumaha pangalaman perjalanan Ha Long Quang Ninh janten senang sareng santai, leres? Sadayana bakal diungkabkeun dina pituduh perjalanan Ha Long lengkep di handap!

Ngeunaan Ha Long

Ha Long di propinsi Quang Ninh, sakitar 180km ti Hanoi, dikenal salaku surga wisata di Kalér. Hatur nuhun kana lokasi anu merenah, infrastruktur modern, sareng sistem transportasi anu maju, unggal taun, Ha Long narik puluhan juta wisatawan domestik sareng internasional.

Teluk Ha Long mibanda legana 1.553km2 kaasup 1.900 pulo kapur badag jeung leutik kalawan wangun pisan vivid. Teluk ieu parantos dipilih sababaraha kali ku UNESCO salaku kaajaiban alam dunya, tempat anu kedah didatangan sakali saumur hirup.

Sabaraha biaya perjalanan ka Ha Long?

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Pariwisata Ha Long bakal nyésakeun kenangan (Sumber poto: koleksi)

Sabaraha biaya perjalanan ka Ha Long? Gumantung kana waktu, alam jeung tingkat belanja, biaya pariwisata Ha Long ogé béda. Anjeun tiasa ningali tabel biaya di handap ieu pikeun ngarencanakeun perjalanan anu paling cocog.

Biaya perjalanan:

Tikét beus Hanoi - Ha Long: 100.000 - 200.000 VND / jalma
Tikét penerbangan ti Ho Chi Minh ka Ha Long: 300.000 - 900.000 VND / jalma (bisa rupa-rupa gumantung kana waktos sareng maskapai)
Biaya perjalanan di Ha Long: parahu nganjang ka bay hargana 340.000 VND / jalma, taksi / sapédah motor: sakitar 200.000 - 500.000 VND / jalma gumantung kana rute perjalanan
Ongkos hotél: rélatif rupa-rupa, ti affordable ka high-end, hargana kira 200.000 - 2.500.000 VND / wengi.

Duit keur dahareun: 500.000 – 1.000.000 VND/jalma

Biaya hiburan: 500.000 – 700.000 VND/jalma

Ku kituna, total biaya wisata Ha Long 2 dinten 1 wengi sakitar 1.640.000 - 3.640.000 VND / jalmi.

Naha anjeun kedah sumping ka Ha Long sakali dina kahirupan anjeun?

Naha anjeun kedah milih Ha Long salaku tujuan perjalanan anjeun? Kalayan 3 alesan ieu, yakin yén sadayana hoyong ngarangkep ransel sareng angkat.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Teluk Ha Long mangrupikeun salah sahiji 7 keajaiban alam dunya (Sumber poto: Collectibles)
  • 1 dina 7 keajaiban alam dunya: Janten dina luhureun 7 keajaiban alam dunya, Ha Long Bay pasti tujuan impian unggal traveler. Henteu ngan ukur wisatawan domestik, wisatawan asing ogé resep pisan sareng mikaresep alam anu dipasihkeun di dieu.
  • Aya fasilitas lengkep sareng jasa kualitas: Sapanjang taun, Ha Long ngagaduhan tingkat pangwangunan ékonomi anu luhur pisan. Sistem sarana sareng prasarana diinvestasi sacara sinkron sareng kualitas. Para tamu bakal dilayanan sajumlah fasilitas anu lengkep, nyumponan kabutuhan hiburan, rélaxasi, balanja ...
  • Seueur tempat anu pikaresepeun sareng pikaresepeun pikeun maén, ngahibur sareng mendakan: Datang ka Ha Long, anjeun bakal bébas ngajajah, ngalaman jeung senang. Pangalaman perjalanan Ha Long seueur jalma teu kedah sono atraksi anu pikaresepeun sapertos: Teluk Ha Long, Kota Tua, Pasar Malam, Tuan Chau....

Kumaha carana meunang ka Ha Long?

Naon sarana angkutan ka Ha Long?

Kalawan ngembangkeun sinkron infrastruktur angkutan, pindah ka Ha Long pisan gancang jeung merenah. Ti Hanoi, sémah tiasa nganggo rupa-rupa alat transportasi pikeun dugi ka Ha Long sapertos:

Motor

Iinditan ka Ha Long ku motor ti Hanoi sareng sababaraha propinsi kalér, anjeun tiasa milih 1 tina 2 rute ieu:

  • Jalur 1: Hanoi - Bac Ninh nuturkeun Jalan Raya 18 teras teras ngalih ka Pha Lai - Chi Linh - Dong Trieu - Uong Bi - Ha Long
  • Jalur 2: Bandara Noi Bai - Bac Ninh, teras turutan Jalan Raya 18A ka Pha Lai - Sao Do - Dong Trieu - Uong Bi - Ha Long
    Butuh kira-kira 4-5 jam perjalanan nganggo motor ti Hanoi ka Ha Long. Tapi jalan panjang bakal capé sareng bahaya. Nanging, pikeun anu resep ransel sareng ngajalajah, ieu bakal janten pangalaman anu saé. Sanajan kitu, lamun iinditan ku motor, Anjeun kudu tetep laju luyu, make helm jeung kacamata, sarta maké kaos leungeun baju panjang jadi aman salila perjalanan.
Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Pangalaman indit-inditan ka Ha Long ku motor dilengkepan ku alat-alat pelindung anu diperlukeun sapertos topi sareng kacamata, sarung tangan... (Sumber poto: Koleksi)

mobil

Upami anjeun nyandak mobil, anjeun ngan ukur kedah nuturkeun petunjuk di jalan raya Hanoi - Ha Long supados tiasa ngalih ka Ha Long gancang sareng aman. Waktu ku mobil ti Hanoi ka Ha Long ngan sakitar 2 - 2,5 jam, janten merenah pisan.

Angkot

Salian kandaraan pribadi, anjeun ogé tiasa nganggo angkutan umum sapertos taksi, gerbong, karéta api. Upami angkat ti propinsi kidul, sémah ogé tiasa naek pesawat ka darat di bandara Cat Bi - Hai Phong atanapi bandara Van Don - Quang Ninh sareng ngalih ka Ha Long gancang.

Alat transportasi di kota Ha Long

Di wewengkon Kota Ha Long Aya sababaraha alat transportasi anu cocog.

Motor

Anjeun bakal gampang nyéwa taksi motor dina harga nu lumrah. Nanging, ku pangalaman perjalanan Ha Long seueur wisatawan, émut pikeun naroskeun harga sateuacan naék beus supados henteu "manja".

Beus

Ha Long boga sistem beus jalan terus, numbu ka tujuan wisata kawentar. Gumantung kana titik awal sareng tujuan, sémah bakal milih jalur beus anu paling cocog. Harga tiket beus rata-rata di Ha Long sakitar 7.000 - 10.000 VND / jalan.

Trem

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Tram mangrupikeun alat transportasi anu populer, khususna di pusat sareng tempat wisata Ha Long.

Ayeuna, kota ieu ngagaduhan 5 jalur trem Ha Long anu ngalayanan wisatawan, mimitian ti daérah wisata Bai Chay atanapi pusat kota Ha Long. Trem ngaliwat situs wisata Ha Long anu kasohor sapertos Jambatan Bai Chay, Museum Quang Ninh - Perpustakaan, gugusan relik gunung Ba Tho, Vinpearl Resort & Spa Ha Long...

Harga tikét pikeun trem Ha Long ti 500.000 dugi ka 900.000 VND / péngkolan. Jam operasi nyaéta ti 7:22 am dugi ka XNUMX:XNUMX pm unggal dinten.

Ringkesan tujuan wisata Ha Long anu paling indah sareng paling panas

Teluk Ha Long

Ha Long Bay gaduh kaéndahan alam anu megah sareng puitis kalayan rébuan pulo ageung sareng alit sareng seueur guha anu unik. Teluk ieu ogé diaku ku UNESCO salaku kaajaiban alam dunya, unggal taun narik sajumlah ageung wisatawan sareng tujuan anu indah sapertos Pulo Mata Naga, Pulo Ti Top, Pulo Bangkong, Pulo Mutiara, Gua Sung Sot…

Romantis Ha Long Bay, warisan alam dunya
Romantis Ha Long Bay, warisan alam dunya

Nganjang Teluk Ha LongSémah bisa ngarasakeun gunung kapur megah anu kabentuk leuwih ti 20 juta taun ka tukang ngambang dina cai héjo zamrud puitis, ngajajah guha stalaktit, ngojay di pulo, dahar jeung nginum, sarta sapeuting on yachts, kayaking, ngadatangan désa fishing kuno nu. didaptarkeun dina daptar luhur désa paling geulis di dunya… Nepi ka ayeuna, dewan manajemén bay geus nempatkeun kana pariwisata operasi sabudeureun 26. lokasi vist.

Tuan Chau Island

Lokasina di Tuan Chau IslandWewengkon wisata Tuan Chau narik wisatawan ku rohangan anu indah sareng puitis. Datang ka Tuan Chau, anjeun kedah ngiringan acara musik cai, ngahibur di taman hiburan luar atanapi taman dinosaurus anu nembé dibuka anu narik seueur pamuda. Daérah wisata pulo Tuan Chau Ngan sakitar 2km ti kota Ha Long. Hatur nuhun kana posisi geografis anu nguntungkeun dina hal jalan cai sareng jalan, cukup gampang pikeun ngalih ka pulo Tuan Chau, ti Hai Phong ngan ukur 1 jam sareng ti Mong Cai ogé ngan ukur 2 jam.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Check-in Pulau Tuan Chau (Sumber gambar: Collectibles)

Museum Quang Ninh

Dibandingkeun sareng model miniatur Quang Ninh, Museum Quang Ninh ngandung ciri budaya jalma Ha Long, sketsa fitur paling has tina lahan pertambangan. Ieu ogé titik dipariksa-di geulis tur kawentar. Tempatna di komplek Museum Perpustakaan di Hong Hai Ward (Kota Ha Long), pas di sisi basisir Teluk Ha Long. The total investasi tina rarancang patut leuwih ti 900 miliar VND dirancang ku arsiték Spanyol kawentar Salvador Perez Arroyo.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Museum Quang Ninh narik sajumlah ageung wisatawan pikeun didatangan (Sumber poto: Collectibles)

30 Oktober Square

Tempatna di tepi Teluk Ha Long anu romantis, 30 Oktober Square Ti saprak dioperasikeun, éta narik jutaan wisatawan unggal taun pikeun nganjang, ngahibur atanapi ngahadiran acara sosial budaya utama. Sajauh ieu, karya ieu geus jadi eureun geulis di basisir situs warisan pikeun wisatawan ti sakuliah nagara jeung mancanagara.

Panorama 30 Oktober alun-alun, Ha Long
Panorama 30 Oktober alun-alun, Ha Long

Area hiburan Sun World Ha Long Complex

taman hiburan Sun Dunya Ha lila Complex mangrupikeun kompleks hiburan sareng hiburan modern kelas internasional kalayan legana dugi ka 214 héktar. Ieu bisa disebutkeun minangka kompléks hiburan pangbadagna di Ha Long.

Area hiburan Sun World Ha Long Complex
Wewengkon hiburan Sun Dunya Ha lila Complex

Sun World dibagi jadi 2 wewengkon utama, diantarana: Komplek hiburan basisir jeung taman hiburan di luhureun gunung Ba Deo (Sun World).wewengkon gunung misterius) disambungkeun saling ku sistem mobil kabel modern - Mobil Kabel Ratu. Ieu lain ngan ukur tempat hiburan wungkul, ieu tempat ogé jadi tujuan wisata anu pikaresepeun pikeun wisatawan.

Gunung Bai Tho

Gunung Bai Tho kageulisan magis tapi teu kurang megah. Ti dieu, anjeun tiasa nutupan sakabéh pamandangan puitis Ha Long.

Sanajan kitu, pendakian gunung Bai Tho geus ditunda alatan masalah kaamanan pikeun datang, anjeun gantina bisa didatangan tur ngarasakeun tetempoan handap. Mangga ngapdet inpo ti pamaréntah lokal taliti saméméh perencanaan hiji jadwal husus pikeun lalampahan Ha Long anjeun!

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Kaponakan awewe billionaire Inggris mariksa di puncak gunung sajak (Sumber gambar: Collectibles)

Pantai Bai Chay (Ayeuna nyaéta Pantai Sun World)

Pantai Hon Gai lokasina di bangsal Hong Ha, kota Ha Long, propinsi Quang Ninh, dina proyék "Renovating, embellishing na overcoming polusi lingkungan on Tran Quoc Nghien jalan". pantai ieu diwangun pikeun ngurangan kaayaan rame tina pantai di wewengkon Bai Chay, sarta dina waktos anu sareng, ogé nyumbang ka bringing hirup anyar, maén jeung spasi mandi pikeun locals jeung wisatawan, contributing ka refresh bentang urban dina jalan basisir geulis.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Wisatawan datang ngojay di pantai Bai Chay, Ha Long (poto: koleksi)

Pasar Ha Long

Sightseeing sareng balanja mangrupikeun salah sahiji pangalaman idéal wisatawan nalika angkat ka Ha Long, Quang Ninh. Di puseur dayeuh, aya 2 pasar badag di sisi Hon Gai Pasar Ha Long 1 jeung Pasar Ha Long 2. Jalma-jalma di sabudeureun éta ogé disebut Pasar Hon Gai jeung Pasar Loong Toong. Ieu mangrupikeun alamat anu bergengsi, idéal pikeun anu resep balanja sareng nikmati kadaharan laut.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Pasar Sentral Kota Ha Long

Bagikeun sababaraha pangalaman perjalanan Ha Long anu pikaresepeun

Henteu ngan ukur nganjang, jalan-jalan, senang-senang, datang ka Ha Long, sémah ogé ngagaduhan kasempetan pikeun nyobian seueur pangalaman anu unik sareng pikaresepeun sapertos:

Kayaking: Sightseeing Teluk Halong ku kayak mangrupikeun kagiatan anu ditunggu-tunggu pengunjung. Anjeun bakal diuk dina Kayak leutik, ngojay di tengah cai, ngarasa leutik pisan di hareup tetempoan megah langit jeung bumi. Pangalaman Pariwisata Ha Long Bay Hal kuring nalika kayak nyaéta calik sareng ngajaga sikep anu ketat pikeun kasaimbangan anu gampang.
Sapeuting dina kapal pesiar: Upami anjeun resep kana pamandangan alam anu puitis, cobian sapeuting tetep dina parahu keur pelesir. Datang bakal wilujeng sumping ka subuh jeung laut dina sagala sisi, euweuh deui haseup atawa noise kota.
Tingali Teluk Ha Long tina pesawat laut: Ieu mangrupikeun bentuk pangalaman anu cukup anyar. Dina seaplane, anjeun bakal boga tempoan manuk-panon langit, widening panon anjeun, embracing pamandangan megah Ha Long Bay.
Ha Long pangalaman perjalanan

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Pariwisata Ha Long kalayan pangalaman anu teu hilap (Sumber poto: Collectibles)

Naon dahar di Ha Long? Ha Long ngeunah kudu nyobaan

Cumi - kawentar Ha Long husus

Hidangan nikmat anu munggaran pikeun ngajawab patarosan naon anu tuang di Ha Long nyaéta kueh cumi. Grilled cumi mangrupakeun husus kawentar laut Ha Long. Spring roll emas, seungit tur seungit, diolah canggih tur elaborately. Nyeuseup peuyeum, bakal karasa sorana renyah, rasa amisna lamun dicelup sambel cabe atawa sambel lauk haseum.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Gulungan cumi-cumi garing, beunghar ku rasa (Sumber poto: haisaongba.vn)

Lamun datang ka Ha Long jeung hayang meuli hidangan ieu salaku kado hiji, mertimbangkeun meuli cumi ti jalma Ha Long kawas Ba Kien, Fishing Désa, Hien Nhung ... Aranjeunna nyaho kumaha carana milih cumi katuhu jeung kumaha nyampur eta. . Campur dina babandingan katuhu jeung resep tradisional. Ku cara ieu patties bakal leuwih nikmat jeung Crispy.

Aduk-goreng snail jeung kecap - nikmat masakan Ha Long

Tanpa daun samaran, minyak goreng, jalma Ha Long ngagoreng keong ku bau kapal, parutan kalapa, jeung daun jeruk. Sambel kéong teu kedah ribet, didamel tina sambel cabé anu dianggo pikeun ngagoreng keong sateuacana.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Ha Long jalma tumis keong, kalapa parut, daun jeruk (Sumber poto: Koleksi)

Ngumbah snail, nempatkeun eta dina pot, usum kalawan seasonings jeung mawa ka kulub a. Nalika ngejat, ambu anu kuat bakal dileupaskeun. Kéong goreng sambel kécap rangu, léunyu, lada matak hélok nu datang.

Keuyeup Kukus atanapi Panggang (Keuyeup Guntur)

Cu Ky mangrupikeun jinis keuyeup laut kalayan 2 cakar anu ageung pisan sareng seueur daging. Sanajan teu sabeunghar keuyeup, tapi daging keuyeup jauh leuwih nikmat, hargana oge affordable pisan. Sangu kukus Cu Ky mangrupikeun tuangeun anu pikaresepeun anu seueur wisatawan milih dinikmati nalika sumping ka Ha Long. Salian ti dikukus, anjeun ogé tiasa ngolah acar ku sababaraha cara sapertos ngagoreng asam jawa, ngagoreng baranahan, tumis bihun ...

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Zucchini kukus atanapi bakar mangrupikeun salah sahiji katuangan anu teu kedah dileungitkeun nalika angkat ka Ha Long (Sumber poto: Collectibles)

Nyembah Ha Long

Sa cacing cacing laut pisan berharga, 1kg cacing garing ngarugikeun nepi ka 4-5 juta VND. Nalika datang ka Quang Ninh, tong hilap ngaraosan kuliner khas tina Saté sapertos: Ulat Sa Goreng Crispy, Ulat Sa Bakar, Kohlrabi tumis sareng saté, Ulat Sa Goreng...

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Cacing sa ngagaduhan nilai gizi sareng nilai ékonomi anu luhur (Sumber gambar: Dikumpulkeun)

Sareng upami ngagaleuh wormwood garing salaku kado, pangalaman seueur wisatawan Ha Long nyaéta milih anu awakna kandel sareng ukuran anu sami.

Grilled tiram - piring Tradisional of Ha Long Bay, Quang Ninh

Tiram bakar kalayan gajih bawang mangrupikeun piring rustic di Quang Ninh anu dipikacinta ku seueur wisatawan. Tiram lemak dikupas tina hiji sisi cangkang, disebarkeun ku gajih bawang sareng dipanggang dina kompor areng. Lamun anjeun ngadéngé sora sizzling, Anjeun nambahkeun sababaraha kacang ditumbuk jeung anjeun boga inuman hébat.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Tiram bakar jeung gajih bawang téh nikmat tur pikaresepeun (Sumber poto: Collectibles)

Laut Sams

Sea sam ogé piring Ha Long teu sono. Kadaharan anu kasohor ti sam tiasa disebatkeun sapertos: sop getih sam, goreng suku sam haseum, sam endog goreng, sam kukus, sam bakar, sam goreng daun kedok, sam bao goreng...

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Sam mangrupikeun tuangeun anu bergizi kalayan rasa has di Ha Long (Sumber poto: Collectibles)

Sam sarua pisan jeung laut, lamun teu nengetan, bakal gampang pisan bingung. Seueur jalma percaya yén tuang sam kedah tuang dua hal supados henteu janten burih tiis. Mangga pilih establishments reputable pikeun bisa ngarasakeun rasa pinuh ku piring unik ieu aman!

Ha Long lumpia

Lamun indit Ha Long dina kasempetan usum mimiti, angin Kalér bakal niup, anjeun bakal nempo pamayang dieu nyekel racquets nyekel oray. Ieu mangrupikeun istimewa anu lezat sareng bergizi anu dipikacinta ku seueur wisatawan. Cha ruoi digoréng nepi ka coklat emas, seungitna hampang, cangkang luarna garing tapi teu garing. Dahar lobak sareng sayuran sareng bihun bakal janten pangalaman anu teu hilap dina dinten-dinten perjalanan ka Ha Long.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
lumpia anu ngeunah sareng pikaresepeun (Sumber poto: Collectibles)

Bihun seafood Ha Long

Salaku laut anu seueur kadaharan laut anu berharga, Ha Long kasohor pisan pikeun tuangeun anu didamel tina seafood. Rasa amis anu beunghar tina kaldu sareng permukaan daging anu padet, udang konéng garing, sareng cumi-cumi anu garing parantos nyiptakeun mangkok bihun seafood anu pikaresepeun anu narik sadaya sémah.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Bihun seafood nyieun merek kuliner Ha Long (Sumber poto: ST)

Snail kuku - seafood Ha Long nikmat

Keong kuku mangrupikeun kadaharan laut anu kasohor di perairan Ha Long. Pikeun meuli snail kuku salaku hadiah atawa ngarasakeun langsung, pangalaman perjalanan Ha Long abdi milih panjang, meaty, snail caian.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Tumis kuku ramo jeung asam asem jeung rasa laut (Sumber poto: Collectibles)

Kalolobaan réstoran seafood di Ha Long boga piring. Sareng upami anjeun hoyong mésér salaku kado, tempat anu paling populér pikeun mésér kéong kuku nyaéta Ha Long pasar lauk isuk-isuk atawa pasar Cai Dam. Harga keong paku ngan ukur ti 80.000 - 120.000 VND / kg, tiasa diolah janten seueur masakan anu nikmat sareng pikaresepeun.

Ha Long capé Anggur

Dahar jeung ngarasakeun kadaharan téh indispensable. Dina Ha Long, aya anggur husus dijieunna tina Ngan. Bosen mangrupikeun kadaharan laut anu bergizi anu ngagaduhan pangaruh promosi kaséhatan. Upami kulawarga anjeun ngagaduhan jalma manula, jalma anu kakarék hudang, anggur mangrupikeun kado anu paling pas.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Anu ageung dipilih pikeun ngarendam dina anggur (Sumber gambar: Collectibles)

Ku pangalaman dina pariwisata Ha Long, Kuring nyaho yén anggur alus kudu dibeuli ti nalayan seafaring atawa jalma Ha Long aslina. Aranjeunna terang kumaha carana ngabersihan, ngolah, soak sareng nyéduh supados tetep ngajaga gizina, gampang diinum tanpa rasa alkohol anu hanyir.

Mésér salaku kado nalika iinditan ka Ha Long?

Henteu ngan ukur anjeun tiasa bersantai, tuang, nginum, ulin, ngarambat di Ha Long, anjeun ogé tiasa ngabungkus diri anjeun seueur produk khusus pikeun dibawa ka bumi salaku kado.

Gurita garing

Gurita garing mangrupakeun piring kawentar tur populér di Ha Long. Cumi-cumi dijieun tina cumi-cumi seger anu katangkep dina cai asin. Saatos pamrosésan awal, beberesih tiasa digaringkeun ku panonpoé atanapi garing. Prosés pamrosésan awal pikeun nyiptakeun cumi-cumi garing nyaéta motong cumi-cumi, ngaleungitkeun organ visceral sareng folikel sotong. Pikeun ngahasilkeun bets kualitas tinta, bahan input sok pangpentingna. Cumi-cumi seger digaringkeun dina sinar panonpoé langsung di laut. Jumlah poé cerah henteu teuing atawa saeutik teuing. Unggal merek bakal gaduh rusiah sorangan.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Cumi-cumi garing, merek ekslusif Ong Ba Seafood (Poto: Haisanongba.vn)

Tinta anu cerah

Tinta 1 cerah gampang dibeuli, gampang dibawa, cocog pikeun kado. Cumi-cumi garing dibagi kana sababaraha jinis, hargana antara 400.000 dugi ka 2.000.000 VND / kg. Pangalaman perjalanan Ha Long mah ngan ukur ngagaleuh cumi-cumi garing anu warnana pink, kandel, sareng utuh. Karasa garing mun dirampa tapi teu lengket.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
1 cumi cerah diolah janten seueur tuangeun anu pikaresepeun (Sumber poto: Koleksi)

Lauk garing, hurang garing, hurang garing

Dahareun garing mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun ngadamel kado pikeun pariwisata Ha Long, jinis lauk garing di Ha Long lumayan rupa-rupa sapertos: Bovine garing, buntut konéng garing, teri, cobia garing, pikeun neundeun jangka panjang. , Mangga nengetan ngingetkeun toko pikeun nutup kantong vakum. Dina cahaya panonpoe caang, handapeun angin laut, handapeun leungeun ngolah tradisional jeung bungbu pamayang basisir, kakap konéng mangrupa salah sahiji masakan seafood garing anu pikaresepeun pikeun saha. Dahar sakali, inget saumur hirup.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Kakap konéng garing (Poto: haisanongba.vn)

Naon husus ngeunaan Ha Long udang garing? Udang garing nyaéta udang anu digaringkeun ku panonpoé nepi ka leutik pisan pikeun diawetkeun. Éta téh dipaké dina loba masakan Asia, pikeun masihan aranjeunna rasa unik. Dina asakan Vietnam, udang garing loba dipaké dina masakan wewengkon Kalér, Tengah jeung Kidul. Udang garing bisa dipaké dina masakan tumis jeung braised, soups, salads, piring pasisian, bubur, jsb.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Ha Long udang garing sareng udang dipilih ku seueur jalma pikeun ngagaleuh salaku hadiah

Udang némpelkeun - piring nikmat cocog pikeun sagala umur.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Udang némpelkeun dijieun tina hurang bodas jeung daging lean, nu barudak resep.

Udang terasi (udang scrub) dipikawanoh salaku quintessence of Ha Long Bay specialties. Udang témpél kalayan rasa anu lezat cocog pikeun sagala umur ti barudak ngora dugi ka sepuh. Datang ka Ha Long, anjeun moal tiasa ngabantosan tapi nyéépkeun kotak-kotak udang anu lezat sareng seungit salaku kado pikeun anu dipikacinta ogé cadangan tuangeun kanggo kulawarga.

seafood beku

Di Ha Long, sémah bisa kalayan gampang ngarasakeun masakan seafood seger di toko reputable. Sanajan kitu, hese mawa produk seger ka imah. Ku alatan éta, milih mésér seafood beku salaku kado atawa ngawétkeun eta pikeun engké téh pilihan pangalusna. Jenis kadaharan laut anu anjeun kedah mésér nyaéta: Orok gurita (atanapi orokna disebut udang), endog kerang, cumi, mackerel, udang, lauk héjo...

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Gurita laut Ha Long beku

Roti tambang

Roti di tambang mangrupikeun mémori anu saé pikeun pagawé batubara. Kandel, kueh lemes dijieun tina mentega, endog, susu, gula jeung tipung. Tahapan-tahapan tina adonan adonan, fermentasi, baking, ngajaga panas sadayana dipigawé taliti tur skillfully.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Banh Mi mangrupikeun kado khas nalika nganjang ka Ha Long (Sumber poto: Koleksi)

Béda jeung kuéh biasa, Ha Long banh mi miboga rasa anu unik, utamana nikmat lamun didahar jeung susu kentel. Lamun geus tiis, jajan teu teuas tapi lemes, seungit jeung buttermilk. Ieu kado mirah, gampang dibeuli nalika iinditan ka Ha Long.

Tilu Ukuran Anggur

Anggur khusus di Ha Long, Quang Ninh.
Anggur khusus di Ha Long, Quang Ninh.

Tilu Ukuran Anggur Ha Long mangrupikeun spesialisasi anu kasohor di Ha Long anu dipikacinta ku warga lokal sareng wisatawan. Pikeun nyieun anggur ieu, perlu soak nu bodas jeung wungu tilu ukuran tubers salila sababaraha poé. Nalika nginum, alkohol seungit, henteu nyababkeun nyeri sirah, dianggo dina dosis anu leres ogé ngagaduhan pangaruh anu positif pikeun kaséhatan.

Nice hotél di Ha Long, harga denok

Dina Ha Long, aya loba resorts, hotél, motels, homestays ti affordable ka-kelas tinggi, porsi rupa-rupa kaperluan Resort wisatawan. Nanging, pikeun liburan anu paling lengkep di Ha Long, sémah tiasa milih cicing di Vinpearl Resort & Spa Ha Long - Resort anu aya di tengah Pulo Reu ngambang di laut, langsung di pusat kota. Diideuan ku desain téater Perancis, hotél sapertos kastil palatial dina gaya karajaan kalayan skéma warna bodas anu dominan.

Kabéh kamar hotél boga tempoan laut pisan romantis. Anjeun bakal disambut ku sinar mimiti panonpoé isuk atawa Panonpoé Tilelep dina bay. Sajaba ti éta, sémah bakal ngarasakeun hirup regal kalawan sistem utiliti 5-bintang sinkron jeung modern.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Vinpearl Resort & Spa Ha Long perenahna di tengah pulo Reu, kalawan pintonan jelas.

Vinpearl Resort & Spa Ha Long boga kolam renang indoor na outdoor. Sorotan di dieu nyaéta bar kolam renang anu ngaladénan pésta luar, nyiptakeun rarasaan anu santai pisan, ngabantosan para tamu bersantai sabisa-bisa.

Sistem réstoran di Vinpearl Resort & Spa Ha Long rupa-rupa nurutkeun standar 5-béntang, porsi masakan seafood, BBQ, dining ... Sanajan kitu, dina usum wisata, réstoran mindeng rame. dahar beurang. Ngagambar tina pangalaman perjalanan Ha Long anjeun nyalira, anjeun kedah mesen méja sateuacanna supados henteu peryogi seueur waktos.

Nyarankeun sababaraha itineraries perjalanan Ha Long

Pikeun ngarambat, pinuh mikaresep alam sareng tetempoan anu indah di dieu, mangga tingal itineraries perjalanan Ha Long anu pikaresepeun ieu!

Rancana perjalanan wisata Ha Long 3 dinten 2 wengi

3 poé 2 peuting téh waktu nu kawilang lila pikeun pinuh ngarasakeun pamandangan Ha Long. Anjeun tiasa nyetél jadwal khusus sapertos kieu:

Dinten 1: Pariksa, Nganjang ka Teluk Ha Long

isuk: Pindah ka Ha Long, pariksa di hotél
Soré: Ha Long Bay Cruise
peuting: Ngajalajah Ha Long peuting

Dinten 2: Ngajalajah pulo Tuan Chau, ngojay di pantai Bai Chay

Isuk-isuk: Wilujeng sumping di pulo Tuan Chau
Soré: Wilujeng sumping, ngojay di pantai Bai Chay
peuting: balanja pasar wengi sarta sightseeing kota heubeul Ha Long

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Turis nganjang ka Sun World Ha Long (Poto: ST)

Dinten 3: Nganjang ka pasar lauk isuk-isuk, pariksa kaluar hotél

Caang: Pindah ka pasar kadaharan laut Ha Long, mésér kado khusus Ha Long
Dahar beurang: Pariksa hotél sarta pamit ka Ha Long

Ha Long itinerary 2 dinten 1 wengi

Dina 2 dinten 1 wengi di Ha Long, anjeun ogé bakal tiasa nganjang seueur pamandangan anu éndah, seueur kaulinan. Jadwal rujukan spésifik nyaéta kieu:

Dinten 1: Pariksa, ngajalajah pulo Tuan Chau

isuk: Pindah ka Ha Long, pariksa di hotél
Soré: ngajalajah pulo Tuan Chau kalawan loba kaulinan metot
Poek: Ngarasakeun dinner dina rakit atawa seneng-seneng di kota heubeul, Ha Long pasar wengi

Poé 2: Nganjang ka Teluk Ha Long

Caang: Meunang dina pesiar pikeun didatangan Ha Long Bay.
Dahar beurang: Pariksa ti hotél sarta balik

Ha Long 1 dinten wisata

1 dinten teuing pondok waktu pikeun pinuh ngajajah kaéndahan Ha Long. Nanging, éta sanés hartosna anjeun kedah ngalangkungan acara panas:

8h30: Naek beus ka Ha Long
12h00: Anjeun naek kapal pikeun didatangan Ha Long Bay, ngarasakeun dahar beurang on dewan. Dina pesiar nganjang ka bay, datang bakal nganjang ka guha Thien CungPulo Anjing BatuPulo Lu HuongPulo jago gelutkampung nelayan Cua Van ...
16h30: Parahu darmaga, ngeureunkeun wisata teluk 4 jam dina kapal sareng naék beus deui ka Hanoi.

Bulan naon anu paling indah pikeun ngarambat ka Ha Long?

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Seueur wisatawan milih angkat ka Ha Long ti Méi dugi Juni (Sumber poto: Collectibles)
  • Ha Long cuaca beda-beda ti bulan ka bulan sarta rada béda ti musim ka musim, jadi pariksa deui ramalan cuaca saméméh lalampahan anjeun. Waktos perjalanan Ha Long tiasa dibagi kana sababaraha waktos di handap ieu:
  • April nepi ka Juni nyaéta waktu idéal pikeun ngarambat ka Ha Long. Dina waktos ieu, cuaca boro hujan, éta cerah, haneut tur pikaresepeun, cocog pisan pikeun sightseeing, istirahat jeung kulawarga jeung babaturan.
  • Juni-Agustus mangrupikeun usum puncak Ha Long, seueur kulawarga ngahiji pikeun bersantai pikeun murangkalih, janten jumlah tamu rame, sareng harga kamar sareng jasa ogé gampang ningkat. Ayeuna usum panas. Utamana dina bulan Juli jeung Agustus, depresi tropis jeung badai gampang lumangsung, langsung mangaruhan jadwal perjalanan wisatawan 'Ha Long.

Ahir Nopémber nepi ka Tet nyaéta waktu nalika wisatawan asing datang ka Ha Long utamana kusabab wisatawan Vietnam milih datang ka dieu dina usum panas. Ku alatan éta, waktos Ha Long ieu ogé damai tur mibanda spasi leuwih pribadi pikeun anjeun ngarasakeun.

Naon anu kedah disiapkeun sateuacan angkat ka Ha Long?

Kalayan pangalaman perjalanan Ha Long kuring, kuring nyarankeun anjeun mawa barang-barang anu diperyogikeun sapertos:

Tabir surya: Tabir surya mangrupikeun barang awéwé anu teu tiasa dipisahkeun nalika datang ka daérah wisata Ha Long. Playgrounds utamana outdoor sarta merlukeun gerakan sering. Lamun poho mawa sunscreen, warna kulit anjeun bakal robah sanggeus sababaraha poé iinditan ka dieu.
Kacamata, topi, sandal jepit: Ha Long usum panas kawilang panas, anjeun kudu mawa kacamata, topi, flip jepit ... pikeun mempermudah gerak jeung maén.
Baju renang: Iinditan ka Ha Long tanpa ngojay mangrupakeun omission badag. Janten bungkus sababaraha baju renang karesep anjeun.

Set lengkep ngeunaan pangalaman perjalanan Ha Long anu lengkep dina taun 2022
Nyiapkeun mawa baju renang pikeun nyandak poto anu saé (Sumber gambar: Collectibles)

Idéntifikasi: Dimana wae anjeun, idéntifikasi mangrupa barang indispensable. Aranjeunna bakal ngadukung anjeun nyéwa kamar, nyéwa mobil….
Alat éléktronik: Tangtosna, éléktronika tina kaméra, komputer, telepon ... penting pisan pikeun perjalanan naon waé. Ha Long ngagaduhan seueur pamandangan anu saé anu tiasa ditingali. Janten, émut pikeun ngeusi batre sapinuhna supados henteu kantun poto anu saé.
Tangtosna, henteu paduli waktos atanapi jadwalna, Ha Long tetep janten tujuan impian para wisatawan. Ha Long ngagaduhan seueur hotél anu saé pikeun anjeun bersantai sareng ngalaman. Pikeun genah tetep anjeun, kalawan pintonan sweeping of keajaiban alam di dunya, buku kamar di Vinpearl Resort & Spa Ha Long pikeun nampa harga paling nguntungkeun.

Kahayang anjeun gaduh perjalanan anu saé. Upami anjeun aya patarosan, tong ragu klik Tanya lokalitas anjeun.